MedWatch

Pfizer fortsætter ufortrødent med prisstigninger

Pfizer har ifølge et notat fra Morgan Stanley netop hævet priserne på selskabets lægemidler markant i USA, og dermed ser selskabet ud til at fortsætte senere års praksis til trods for det politiske stormvejr om medicinpriserne.

Foto: /Ritzau/AP/Mark Lennihan

Ledelsen i Pfizer ryster tilsyneladende ikke på hånden i forhold til det politiske stormvejr, som det amerikanske præsidentvalg, har kastet medicinal- og bioteksektoren ud i, når det kommer til debatten om prisstigninger på medicin.

For selskabet har ifølge et notat fra Morgan Stanley-analytikeren David Risinger, som nyhedsmediet Stat News har fået fat i, nemlig lige hævet priserne på alle sine lægemidler på det amerikanske marked med 8,8 pct.

Det er anden gang i år, at Pfizer hæver priserne. Sidst var 1. januar, hvor man lagde 10,4 pct. ekstra til priserne. Det skal dog nævnes, at der er tale om stignigner i medicinens listepris, og disse ikke afspejler nogen rabatter. Tager man rabatter givet til PBM'erne med, så anslår analytikeren, at selve nettoprisvæksten de seneste to gange var lidt mindre end halvdelen af stigningerne i listepriserne.

Den store debat om prisstigninger, som blev skudt i gang af kontroversielle Martin Shkreli og hans selskab Turing Pharmaceuticals i september sidste år, har altså ikke umiddelbart fået Pfizer til at ændre praksis.

Selskabet har ifølge Stat News regelmæssigt hævet sine priser, og det fortsætter tilsyneladende. Den 1. juni 2015 hævede Pfizer således listepriserne på sine lægemidler med gennemsnitligt 8,5 pct. Den 1. januar 2015 var stigningen på 8,8 pct., og den 1. juni 2014 var det 7,4 pct.

 Clinton og Sanders langer ud efter Pfizer-Allergan

 Big farma ruster op i kampen mod prisforslag

Sanders støtter håndgranat mod medicinalindustrien

 Hillary Clinton går i kamp mod høje medicinpriser

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier