MedWatch

Regeringen nedsætter vækstteam for medicinalindustrien

Med Lundbeck-boss Kåre Schultz i spidsen har regeringen nedsat et vækstteam, der skal komme med forslag til at styrke den danske life science-branche. Forslagene ventes ved årsskiftet, skriver Berlingske.

Foto: Lundbeck/PR

Med et bidrag på omkring 90 mia. kr. om året til dansk eksport, har erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og sundhedsminister Sophie Løhde besluttet at nedsætte et vækstteam, der skal komme med forslag til, hvordan life science-industrien også fortsat kan være et vækstlokomotiv for dansk økonomi.

Det skriver Berlingske i dag.

Vækstteamet får Lundbecks topchef Kåre Schultz i spidsen og skal aflevere sine anbefalinger til regeringen ved årsskiftet. På baggrund af dem, vil regeringen så fremlægge en egentlig vækststrategi for de danske life science-virksomheder.

”Det er en erkendelse af, at der har manglet en samlet strategi for branchen. Vi har fra dag et erkendt, at der har manglet opmærksomhed på det her område,” siger Sophie Løhde til Berlingske.

Regeringen har været skarpt kritiseret af både Lundbeck og Novo Nordisk efter nedskæring af universiteternes budgetter og fjernelsen af 1,4 mia. kr. til den offentlige forskning.

Kåre Schultz fortæller til avisen, at han vil have fokus på fem kernepunkter: adgangen til højt kvalificeret arbejdskraft, sikringen af et højt forskningsniveau, mere effektiv administration hos myndighederne, bedre adgang til risikovillig kapital og virksomhedernes skatteforhold og fradragsmuligheder.

De andre medlemmer af vækstteamet er Allan Flyvbjerg, dekan fra Aarhus Universitet, Anders Thelborg, adm. dir. fra Bristol-Myers Squibb i Danmark, Hans Schambye, adm. direktør Galecto Biotech, Helle Ulrichsen, formand for Strategisk Alliance for Register og Sundhedsdata, Kristian Helin, professor og direktør ved Biotech Research & Innovation Centre ved Københavns Universitet, Lars Rasmussen, adm. dir. fra Coloplast, Liselotte Højgaard, Rigshospitalet, professor ved Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet, Mads Krogsgaard Thomsen, forskningsdirektør fra Novo Nordisk, Martin Olin, økonomidirektør fra Symphogen og Thomas Kongstad Petersen, direktør for farmaceutisk design og udvikling i Leo Pharma.

Novo-direktør: Vi står på en brændende platform i Danmark

Medicinalkæmper sender spareadvarsel til regeringen

Novo advarer minister: Vi kommer til at mangle læger

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier