MedWatch

Saudiarabisk koncern overtager SSI's vaccineproduktion

Efter tre års køberjagt har den danske stat endelig skrevet under på en købsaftale, og det er blevet med life science-armen hos et stort saudiarabisk konglomorat, som nu vil til at sætte vækst i vaccineproduktionen, der har været været plaget af underskud.

Foto: Colourbox

Efter at have været til salg i de sidste tre år er vaccineproduktionen hos Statens Serumsinstitut langt om længe blevet solgt. Køberne er life science-divisionen i det store saudiarabiske konglomerat Aljomiah, AJ Biologics, som er baseret i Malaysia.

Prisen for vaccineproduktionen løber op på 15 mio. kr., hvilket nok kan synes i den noget lave ende, men det skyldes efter al sandsynlighed, at produktionen har kørt med et markant underskud i flere år. I 2015 kostede den staten 262 mio. kr., og i år har SSI budgetteret med et underskud på mellem 230 og 250 mio. kr. Aftalen gør SSI's vaccineproduktionsvirksomhed til en selvstændig og privatejet enhed med "bedre vilkår for vækst og beskæftigelse". Den store omkostningbyrde på den danske stat er da også noget af det, som sundhedsminister Sophie Løhde (V) fremhæver.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier