MedWatch

Bill Gates-fond og Wellcome Trust kan tjene på håndsrækning til biotek

Både Wellcome Trust og The Bill & Melinda Gates Foundation får solide afkast på at hjælpe biotekselskaber med en økonomisk håndsrækning. Microsoft-stifterens fond har blandt andet fået pengene 17 gange igen på en amerikansk investering.

Det kan tilsyneladende betale sig at være gavmild. De to fonde Wellcome Trust og The Bill & Melinda Gates Foundation har i hvert fald ifølge Reuters i et par tilfælde opnået markante afkast på investeringer i selskaber inden for life science.

Bill & Melinda Gates Foundation tjente i november sidste år 86,7 mio. dollars på at sælge 99 pct. dets aktiepost i Anacor Pharmaceuticals – et firma, som fonden i 2013 havde støttet med 5 mio. dollars i dets arbejde på oversete sygdomme, og som i maj blev købt af Pfizer for mere end 30 mia. dollars.

Wellcome Trust står derimod også til at kunne notere et pænt afkast gennem dets venturearm Syncona og dennes investering i Blue Earth Diagnostics, der har fået FDA-godkendt en ny kræftdiagnostisk test, Axumin, i sidste uge.

Gates-fonden forvalter 40 mia. dollars og er som sådan verdens største velgørenhedsorganisation, mens Wellcome Trust har en 26 mia. dollars stor investeringsportefølje. Reuteres noterer, at deres skala gør begge organisationer til stærke kræfter i den globale medicinudvikling.

 Pfizer køber amerikansk biotekselskab 

 Takeda får pengegave af Gates til poliovaccine

 "Jeg er ked af det, men jeg er ikke uden håb"

 Bill Gates-støttet alliance i ebola-aftale med Merck

 Britiske millioner til dansk biotek

 Britisk milliardfond vil fodre "dødens gab" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier