MedWatch

Orifarm klar til flere opkøb

Efter et vellykket opkøb sidste år, der blev en nødvendig genvej til vækst, har lægemiddelkoncernen Orifarm fået blod på tanden i forhold til flere opkøb, skriver dagbladet Børsen.

Foto: PR, Orifarm

Efter at Orifarm sidste år købte kopilægemiddelfirmaet Growth House har det allerede kunnet aflæses positivt i koncernens regnskab, og det giver lyst til flere opkøb, skriver dagbladet Børsen i dag. Orifarm betalte 450 mio. kr. på gældfri basis for Skælskør-virksomheden Growth House, der bidrog med en lang række produkter og grydeklare projekter.

”Det var et stort opkøb, vi gennemførte, og det indebærer altid en stor risiko. Men vi havde udført et stort forarbejde, så vi vidste, hvad vi købte, og efterfølgende har vi været gode til at integrere virksomheden. Det har givet blod på tanden til at prøve igen,” siger Hans Bøgh-Sørensen, adm. direktør for Orifarm til Børsen.

Han grundlagde Orifarm sammen med sin kone Birgitte Bøgh-Sørensen i 1994. Orifarms hovedforretning går på at parallelimportere lægemidler, men det er Orifarm Generics, der sælger kopimedicin, der vokser mest p.t. i koncernen.

Orifarm omsatte i 2015 for 5,7 mia. kr. og tjente 86 mio. kr. før skat. Heraf udgør salget af parallelimporterede lægemidler den største forretning med et salg på 5,2 mia. kr., men her faldt omsætningen sidste år med 100 mio. kr. Til gengæld steg salget af kopilægemidler fra 260 mio. kr. til 400 mio. kr., skriver Børsen.

Orifarm forventer vækst i både omsætning og overskud i 2016. Koncernen gør sig også klar til at gå ind på det britiske marked, som er det næststørste for parallelimport af lægemidler i Europa. Men Orifarm afventer nu, om det bliver et ja eller nej fra briterne til EU d. 23. juni, inden den endelige strategi for angrebet planlægges.

”Det her kommer ikke til at berøre Orifarm” 

Solid pengestrøm til Orifarm-rigmand

Orifarm køber generikakoncern 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier