MedWatch

FDA godkender ny injektion af sklerose – med advarsel

Endnu et lægemiddel i rækken af behandlingsmuligheder mod attakvis multipel sklerose er blevet godkendt til markedsføring i USA. Men det er ikke et ufarligt middel, Biogen og AbbVie sender på markedet.

Foto: /ritzau/AP/

Biogen og AbbVie har fået godkendt deres én gang om måneden injektion mod attakvis multipel sklerose (MS) hos voksne. Dog med en advarsel.

Det skriver blandt andre Reuters.

Midlet hedder Zinbryta og er til patienter, der som ikke har haft gavn af tidligere afprøvede behandlingsformer. Der er nemlig en del sikkerhedsproblemer med Zinbryta, påpeger FDA.

Midlet kan både udløse leverskader og forskellige immunsygdomme, derfor følger der en advarsel med medicinen.

Zinbryta, der indeholder det aktive stof, daclizumab, blev godkendt af de europæiske myndigheder i april.

Daclizumab er et humaniseret monoklonalt antistof, som ændrer den måde signalstoffet interleukin-2 virker på immunceller på. Det forhindrer aktivering og vækst af T-celler og fremmer til gengæld udvikling af andre immunceller med regulerende egenskaber. Daclizumab nedsætter attakrisikoen med cirka 50 procent. Det er knapt så effektivt som for eksempel Tysabri, der anses for værende et af de mest effektive midler på markedet, men mere effektivt end de interferon-produkter, der er på markedet.

I og med der er en del andre produkter på markedet, vurderes Zinbrytas topsalg kun at være på omkring 500 mio. dollars, ca. 3,3 mia. kr., hvor andre sklerosemidler har opnået et topsalg på omkring 3-4 mia. dollars, altså mellem 20 og 27 mia. dollars.

Grønt lys til nyt sklerosemiddel fra Biogen og Abbvie

Stærkt Tecfidera-salg sikrer markant vækst i Biogen 

Biogen og AbbVie på vej med nyt sclerosemiddel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier