MedWatch

J&J vil ikke give op i talkum-sag

Amerikanske Johnson & Johnson står fast på, at der ikke er noget galt med deres talkum, selvom over 1.400 kvinder sagsøger selskabet, og selskabet allerede har tabt tre retssager.

Foto: PR

De, der måske har tænkt, at Johnson & Johnson (J&J) vil kaste håndklædet i ringen, når det gælder den såkaldte talkum-sag, kan godt tro om igen.

Det bliver nemlig ikke tilfældet, skriver FiercePharma, der citerer Gene Williams, advokaten, der har forsvaret firmaet igennem tre retssager om det efterhånden berygtede talkum for at sige, at selskabet vil blive ved med at argumentere i retten for, at der ikke er noget i vejen med hverken J& J babypudder eller det produkt, der hedder Shower to Shower.

Over 1.400 kvinder har sagsøgt J&J, fordi de mener, at de to talkumbaserede produkter, som de har brugt i deres undertøj for at forhindre dårlig lugt, har givet dem kræft i æggestokkene.

J&J hævder på den anden side, at der er mere end tilstrækkelig evidens for, at talkummet er sikkert at bruge.

Gene Williams har angiveligt sagt, at der ikke er ”dokumenteret sammenhæng mellem talkum og kræft i æggestokkene, og langt de fleste af de videnskabelige og regulatoriske organer, der har gennemgået de studer, som sagsøgerne peger på, accepterer ikke præmissen. Videnskaben der støtter sikkerheden af talkum er blevet stærkere og stærkere.”

Tabt tre sager

Ikke desto mindre har J&J allerede tabt tre retssager i sagen.

Den første retssag i South Dakota kostede ikke selskabet noget særligt. Her lød det bare fra juryen, at J&J havde handlet uagtsomt, men i en retssag i februar kom selskabet til at betale 72 mio. dollars til en død patients familie, fordi man ikke havde informeret godt nok om risikoen for at få kræft ved brug af midlerne. Og i starten af maj kom endnu en dom, hvor J&J skulle af med 55 mio. dollars til en kræftsyg patient, der har fået fjernet livmoderen.

Johnson og Johnson står nu foran to nye retssager i efteråret, og ifølge FiercePharma ligger der altså krav fra mindst 1.400 kvinder, der også har sagsøgt selskabet. De fleste af sagerne skal køre i Missouri, hvor retssager har tendens til at falde ud til fordel for sagsøgerne.

J&J skal betale 55 mio dollars i talkum-sag

Over 1000 kvinder til kamp mod J&J

J&J idømt millionerstatning i talkum-sag 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier