MedWatch

Fejl ved fatalt fransk klinisk forsøg

Den franske sundhedsminister præsenterer i dag en rapport omkring det kliniske forsøg, der gik grueligt galt i Rennes i januar, og ventes at komme med en række nye regler for fremtidige forsøg.

Foto: Politiken/POLFOTO

Efter en officiel undersøgelse af, hvad der gik galt under et klinisk forsøg i Frankrig, hvor en 49-årig mand mistede livet og fem andre endte på hospitalet i januar, peger pilen nu på både medicinalselskabet bag forsøget og laboratoriet, der udførte det.

Det skriver Reuters.

Det er den franske offentlige myndighed Inspection Génerale des Affaires Sociale (IGAs), der står bag undersøgelsen, som blev lækket på flere franske medier søndag.

Heraf fremgår det, at Biotrial, der udførte forsøget for portugisiske Bial, ikke informerede patienter godt nok om forsøget og i det hele taget brugte en fejlbehæftet forsøgsprotokol.

Bial, der stod bag fase 1-forsøget, hvor man afprøvede en såkaldt FAAH-enzymhæmmer, der hjælper til at regulere kroppens cannabinoid-receptorer, kritiseres i rapporten for at være for langsom til at informere myndighederne, da det gik galt. Ifølge Le Monde var Bial heller ikke påpasselige nok i forhold til hastigheden, hvormed forsøgspersonerne blev sat op i dosis.

Den franske sundhedsminister Marisol Touraine vil præsentere rapportens konklusioner i dag og forventes samtidig at annoncere en række tiltag i forhold til reguleringen af kliniske forsøg i fremtiden.

Biotrial fordømte i går aftes lækket af rapporten, som virksomheden ifølge Reuters mener er ”orkestreret”. Virksomheden beskylder i øvrigt IGAS for blandt andet ikke at overholde de interviewedes rettigheder i forbindelse med udarbejdelsen af rapporten og for ikke at oplyse interessekonflikter.

Flere fejltrin under fatalt fransk medicinalforsøg

Hunde døde inden fransk forsøgsperson mistede livet

Seks personer i kritisk tilstand efter klinisk forsøg 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier