MedWatch

Positivt astma-nyt for AstraZeneca

AstraZeneca kan notere positive fase 3-data på selskabets astmalægemiddel, og selskabet forventer at indsende ansøgning på midlet til myndighederne i andet halvår. Konkurrenterne er dog fortsat foran.

Foto: Eugene Hoshiko/AP/POLFOTO/arkiv

AstraZeneca kan i denne uge glæde sig over positivt nyt fra selskabets pipeline. Der er således ifølge FierceBiotech kommet positive fase 3-data på selskabets lægemiddelkandidat til behandling af astma.

Det drejer sig om det biologiske lægemiddel benralizumab, der ifølge selskabet har mødt det primære endepunkt i to forskellige fase 3-studier uden at oplyse mere detaljerede data. Baseret på disse resultater planlægger AstraZeneca at indsende registreringsansøgning på lægemidlet til FDA og EMA i anden halvdel af året.

Konkurrenterne GSK og Teva er dog markant foran AstraZeneca. GSK har således allerede fået godkendt sit middel, Nucala, hos både FDA og EMA til behandling af netop den type astma, som AstraZeneca satser på, mens Teva tidligere i år fik FDA-godkendt sit middel, Cinqair.

AstraZeneca har tidligere meldt, at benralizumab kunne indbringe et topsalg så højt som 2 mia. dollars, men det kan meget vel afhænge af, om det kan føje en KOL-indikation til lægemidlet. Her har midlet tidligere skuffet, men selskabet satser fortsat på, at det kan lade sig gøre i 2018. Analytikernes prognoser for midlet ligger ifølge FierceBiotech på det noget lavere 450-500 mio. dollars i topsalg.

 AstraZenecas KOL-håb fejler i nyt studie 

 Første sats fra AstraZenecas milliardopkøb lanceret

 AstraZeneca køber astma-immunterapi

 AstraZeneca satser på nyt astmamiddel 

Mere fra MedWatch

Agilent Technologies opjusterer

Laboratorieleverandøren Agilent Technologies har haft et stærkt forskudt tredje kvartal, og opjusterer forventningerne for helåret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier