MedWatch

Republikanerne klar med Zika-midler

Republikanerne i Repræsentanternes Hus er klar med penge til bekæmpelse af Zika-virus, men der er tale om langt færre, end demokraterne mener er nødvendigt.

Foto: /ritzau/AP/Felipe Dana/

Republikanerne i Repræsentanternes Hus introducerede i går et lovforslag om, at der skal afsættes 622 mio. dollars – lidt over 4 mia. kr. – til bekæmpelse af Zika-virus, som forventes at blive spredt med sommerens komme. Det skriver blandt andre Reuters.

Midlerne kommer oven i den nødpulje, som det Hvide Hus afsatte i april på 589 mio. dollars, og kommer ved at tage 352 mio. dollars fra en ebola-fond og 270 mio. dollars fra en administrationskonto i Sundhedsministeriet.

Det Hvide Hus har tidligere udtrykt bekymring over, at pengene skal tages fra ebola-midlerne, og Obama-administrationen har plæderet for, at man afsætter 1,9 mia. dollars i nødberedskab til bekæmpelse af Zika-virus, altså tre gange så meget, som Republikanerne, der har flertallet i Kongressen, nu afsætter.

En talsmand for det Hvide Hus udtalte i går i forbindelse med offentliggørelsen af lovforslaget, at det betyder, at embedsmændene nu er tvunget til at ty til det, der svarer til ”at grave gennem sofapuderne for at komme med de nødvendige penge”.

Ud af de 622 mio. dollars er det meningen, at 230 mio. dollars skal bruges til at støtte udviklingen af en vaccine mod den frygtede Zika-virus, der kan give hjerneskader på fostre. Resten skal gå til at udvikle programmer til at bekæmpe virussen og til at udvikle hurtige diagnostiske tests.

Senatorer nærmer sig Zika-aftale

Nød-godkendelse til Zika-test

Det Hvide Hus appellerer om flere penge til Zika-beredskab 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier