MedWatch

FDA sætter advarsel på Lilly-antidepressiv

De amerikanske sundhedsmyndigheder advarer nu om alvorlige hudreaktioner knyttet til Elil Lillys antipsykotiske lægemiddel Zyprexa.

Foto: Eli Lilly

Der er nu kommet en ekstra advarsel på indlægssedlen hos de antipsykotiske lægemidler fra Eli Lilly, der indeholder det aktive virkemiddel olanzapine. Ifølge FiercePharma gælder det blandt andet lægemidlerne Zyprexa, Zyprexa Zydis og Zyprexa Relprevv såvel som generiske versioner, der indeholder olanzapine.

Advarslen, som de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, nu har tilføjet til indlægssedlen, fortæller, at lægemidlet kan forårsage en sjælden men alvorlig hudreaktion med såkaldt eosinofili og systemiske symptomer (DRESS), som kan sprede sig til andre dele af kroppen.

DRESS starter som et udslæt, som spreder sig og inkluderer symptomer som feber, hævede lymfeknuder og et opsvulmet ansigt. Det kan udløse organbeskadigelse og i nogle tilfælde død. FDA vurderer, at dødeligheden er op til 10 pct.

FDA's indgriben kommer efter, at der er blevet opdaget 23 tilfælde af DRESS, siden Zyprexa blev godkendt i 1996. 

Mere fra MedWatch

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier