MedWatch

FDA sætter advarsel på Lilly-antidepressiv

De amerikanske sundhedsmyndigheder advarer nu om alvorlige hudreaktioner knyttet til Elil Lillys antipsykotiske lægemiddel Zyprexa.

Foto: Eli Lilly

Der er nu kommet en ekstra advarsel på indlægssedlen hos de antipsykotiske lægemidler fra Eli Lilly, der indeholder det aktive virkemiddel olanzapine. Ifølge FiercePharma gælder det blandt andet lægemidlerne Zyprexa, Zyprexa Zydis og Zyprexa Relprevv såvel som generiske versioner, der indeholder olanzapine.

Advarslen, som de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, nu har tilføjet til indlægssedlen, fortæller, at lægemidlet kan forårsage en sjælden men alvorlig hudreaktion med såkaldt eosinofili og systemiske symptomer (DRESS), som kan sprede sig til andre dele af kroppen.

DRESS starter som et udslæt, som spreder sig og inkluderer symptomer som feber, hævede lymfeknuder og et opsvulmet ansigt. Det kan udløse organbeskadigelse og i nogle tilfælde død. FDA vurderer, at dødeligheden er op til 10 pct.

FDA's indgriben kommer efter, at der er blevet opdaget 23 tilfælde af DRESS, siden Zyprexa blev godkendt i 1996. 

Mere fra MedWatch

Analyse: Vigtige rammevilkår hæmmer kliniske forsøg i Danmark

En mere gennemsigtig prissætning, bedre tid og øget adgang til rekruttering af patienter vil kunne styrke vilkårene for kliniske forsøg i Danmark, viser ny analyse. Analysen viser klare potentialer, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), der er på vej med en ny life science-strategi. 

Regeringens støtteparti ønsker også EU-agentur til Danmark

Radikale Venstre melder sig i koret med Venstre og industrien, som ønsker EU-agentur, der skal koordinere EU’s fremtidige sundhedsberedskab, til Danmark. Enhedslisten er heller ikke afvisende, men foretrækker dansk statslig vaccineproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier