MedWatch

Myndigheder gransker medicinalselskabers forhold til PBM'erne

Statsadvokaten i New York vil undersøge de kontraktlige forhold mellem medicinalselskaber og de store pharmacy benefits managers i USA, og især tre firmaer er i søgelyset.

Foto: Colourbox

Forholdet mellem medicinalselskaberne og de store pharmacy benefits managers (PBM) bliver nu gransket af statsadvokaten i New York. Ifølge Reuters har myndigheden således bedt minimum tre medicinalselskaber om information om deres kontraktlige forhold til PBM'erne.

Arbejdsgivere og andre kunder betaler pharmacy benefits managers som eksempelvis Express Scripts og CVS for at holde udgifterne til lægemidler nede ved at skifte patienter over til generiske versioner af lægemidler, og ved at spille medicinalselskaberne ud mod hinanden, så disse giver rabatter for, at deres produkter kommer på PBM'ernes liste over foretrukne lægemidler. PBM'erne sælger så deres pakker af lægemidler videre til sundhedsforsikringsselskaberne.

Men kontrakterne mellem medicinalselskaberne og PBM'erne har altså tiltrukket myndighedernes interesse. Statsadvokaten har kontaktet Johnson & Johnson, Merck & Co. og Endo for at få indsigt i relationen mellem aktørerne på det amerikanske sundhedsmarked. Det oplyser de tre selskaber uafhængigt af hinanden i selskabsmeddelelser.

J&J oplyser, at forespørgslen relaterer sig til en række produkter helt tilbage fra 2006 og frem til i dag, mens Merck oplyser, at man er blevet bedt om at aflevere informationer om kontrakter i samme tidsrum vedrørende dets migrænemiddel Maxalt og potensmidlet Levitra. For Endo gælder forespørgslen dets migrænemiddel Frova.

 Faldende indtjening på receptmedicin hos amerikansk kæmpe

 Medicinalselskaber skraber heftige beløb ind på prisstigninger

 "Jeg har ingen anelse om, hvor de 3 mia dollars kom fra"

 Amerikansk sundhedsforsikringsselskab truer leverandør

 Prispresset på medicin vil øges i USA 

Mere fra MedWatch

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier