MedWatch

Danske venturefonde investerer mere

De danske venturefonde investerede knap 40 pct. mere i 2015. Ventureindustrien er blevet mere moden, lyder det fra brancheorganisationen DVCA.

Foto: Colourbox

Danske venturefonde som Seed Capital, Northzone og Sunstone Capital investerede markant mere sidste år end i 2014. I følge Berlingske Business øgede fondene investeringsniveauet med 40 pct. i 2015.

Hos brancheorganisationen for venture- og kapitalfonde samt business angels, DVCA, peger man på, at ventureindustrien er ved at blive moden efter en svært start.

"Venturefondene i Danmark har i øjeblikket omkring 16 milliarder kroner kapital, og man kan se, at det er blevet nemmere for danske venturefonde at rejse kapital i de senere år. Blandt andet godt hjulpet af Vækstfonden og Dansk Vækstkapital. Med bedre resultater følger også bedre muligheder for at rejse kapital, fordi folk i højere grad tror på venture nu end tidligere," siger Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA, til Berlingske Business.

Hos Seed Capital oplever adm. direktør Ulla Brockenhuus-Schack, at man i Danmark er blevet bedre til at udvikle virksomhederne, men påpeger at man er for dårlig til at holde virksomhederne i Danmark, når de når en vis størrelse.

"Vi mangler ledelseskompetencer og kapital, blandt andet fordi vi helt fundamentalt mangler et marked for børsnoteringer i Danmark. De, der har potentialet, bliver ofte solgt til udenlandske ejere, der har ressourcerne til at løfte dem videre, siger Ulla Brockenhuus-Schack til avisen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier