MedWatch

Ny milliardstor venturefond ser dagens lys

MVM Life Science Partners, der står bag skabelsen og udviklingen af en række store biotekselskaber, har rejst sin hidtil største venturefond.

penge økonomi
Foto: Colourbox

Venturepengene ser ud til at fortsætte med at rulle ind over life science-selskaberne. Senest har MVM Life Science Partners, der står bag skabelsen og udviklingen af en række store biotekselskaber, rejst sin hidtil største venturefond.

Ifølge FierceBiotech er fonden 'MVM IV' således polstret med 233 mio. dollars (1,51 mia. kr.), og formålet er at investere i life science-selskaber – primært i Europa og USA.

Den friske kapital skal bruges til at investere bredt på tværs af sundhedsområdet, herunder i teknologier, lægemidler, medicinsk udstyr og sundheds-it, og på tværs af alle stadier af udvikling fra opstartsselskaber til børsnoterede selskaber. Investeringsstørrelsen vil generelt spænde fra 15 mio. dollars op til 30 mio. dollars per porteføljeselskab.

Med den seneste fond har MVM rejst i alt fire fonde med samlet over 700 mio. dollars. Blandt de mere kendte porteføljeselskaber er Heptares, som blev opkøbt af japanske Sosei sidste år.

Teva satser potentielt milliardbeløb på migrænemiddel

Stadig masser af venturekapital til amerikanske biotekfirmaer

Gavnligt at farma og venture investerer sammen i opstartsfirmaer

2015 bød på flere venturepenge, men ikke til de små

Sofinnova rejser ny milliardstor fond

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier