MedWatch

Sanofi truer med fjendtlig overtagelse

Topchefen for franske Sanofi har sendt et åbent brev til ledelsen og bestyrelsen i opkøbsmålet Medivation, hvor han på den ene side opfordrer til dialog og åbner op for en højere købspris og på den anden side truer med en fjendtlig overtagelse af selskabet.

Snak med os, eller vi går direkte til aktionærerne og får jer skiftet ud. Sådan er ét af budskaberne i et åbent brev fra Sanofi-topchef Olivier Brandicourt til ledelsen og bestyrelsen i amerikanske Medivation.

Sidstnævnte har nemlig afvist Sanofis 9,3 mia. dollars store købstilbud og ligeledes afvist at indgå i dialog med det franske selskab, og det huer ikke Olivier Brandicourt. Først opfordrer han dog til dialog og lokker med muligheden for en højere købspris, inden han truer med en fjendtlig overtagelse.

"Jeg vil gerne gentage vores præference for at indgå i en forhandling om en transaktion. Vi tror på, øjeblikkelig engagement vil være i den bedste interesse for jeres aktionærer, da det ville gøre det muligt for dem hurtigt at realisere en betydelig og bestemt værdi, og samtidig minimere forstyrrelsen af jeres selskab," skriver topchefen og tilføjer:

"Vi mener, vi har tilbudt en rimelig pris, og en meget attraktiv præmie. Der var intet nyt i jeres pressemeddelelse, hvor I afviste vores tilbud. Når det er sagt, hvis I deltager i drøftelser med os og demonstrerer en yderligere værdi, kunne vi være i stand til at revidere vores tilbud."

Parat til at fjerne bestyrelsen

Så meget for gulerodden. Olivier Brandicourt er dog heller ikke bleg for at bruge trusler.

"I skal vide, at en overtagelse af Medivation er en prioritet for Sanofi, og vi er forpligtet til at gennemføre den. Hvis I ikke er parate til at indgå i en dialog med os, så har vi intet andet valg end at gå direkte til jeres aktionærer. Som I ved, har jeres aktionærer mulighed for at handle når som helst og udskifte bestyrelsen. Hvis Medivations bestyrelse fortsat nægter at indgå i dialog med os, så agter vi at påbegynde en proces for at fjerne og udskifte medlemmer af bestyrelsen."

Sanofi må dog nok forvente at skulle hæve købstilbuddet, som for nuværende ligger på 52,50 dollars per aktie. Således er flere andre bejlere rygtet inde i kapløbet om Medivation. Det drejer sig om AstraZeneca, Pfizer og senest Amgen. Ifølge FierceBiotech lyder et bud på en forventelig pris fra analytiker Mark Porges fra Leerink på 70 dollars per aktie. Det ville koste Sanofi omkring 12,4 mia. dollars.

Medivation, der for nuværende har en markedsværdi på 9,75 mia. dollars, sidder blandt andet med markedsføringsrettighederne til Xtandi, blockbusteren mod prostatakræft, som de sælger sammen med Astellas Pharma. Det er et produkt, som danske Bavarian Nordics Prostvac kan komme til at konkurrere med. Medivations andel af salget udgjorde i 2015 943 mio. dollars.

Derudover erhvervede selskabet kræftmidlet talazoparib tilbage i august sidste år gennem en 2,7 mia. kr. dyr handel med Biomarin. Et middel man undersøger i brystkræft. Endelig har man også pidilizumab, som man undersøger i en række blodkræftformer.

 Flere ligger på lur efter amerikanske Medivation

 Medivation afviser Sanofis købstilbud

 Sanofi byder milliarder for Bavarian-rival 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier