MedWatch

Lundbecks nøgleprodukt skifter navn i USA

Det viser sig, at navnet på Lundbecks depressionsmiddel ind i mellem forveksles med et blodfortyndende middel i USA, derfor ændres navnet nu til et andet for at højne patientsikkerheden.

Foto: Lundbeck, PR

Det er ikke fordi forskellen er så stor, men for fremtiden kommer Lundbecks store depressionshåb til at hedde Trintellix i stedet for Brintellix på det amerikanske marked.

Det sker for at undgå forveksling med det blodfortyndende lægemiddel Brilinta.

”Der har været små 100 sager, hvor der er sket en ombytning af de to midler. Det er måske ikke så mange, når man tænker på, at Brintellix er udskrevet over en million gange, men risikoen er der, og den vil vi eliminere, så derfor skifter vi navn til Trintellix, som produktet allerede hedder i Canada,” forklarer kommunikationschef i Lundbeck, Mads Kronborg, om navneskiftet, der af praktiske årsager træder i kraft fra begyndelsen af juni, fordi der skal nås at produceres pakninger med det nye navn.

I Lundbeck er man dog ikke specielt nervøse for, at navneskiftet kommer til at betyde noget for salget af depressionsmidlet.

”Det kan jo være svært at vide, men det er ikke vores forventning. Det aktive stof – vortioxetine – hedder jo stadig det samme, så større er forskellen heller ikke. Nu går vi i gang med at informere om det nye navn med det samme, så det er annonceret i god tid og folk har mulighed for at orientere sig. Men det er et spørgsmål om patientsikkerhed, og det er selvfølgelig det vigtigste,” siger Mads Kronborg.

Testet inden markedsføring

Brintellix har været på markedet i USA siden sidst i 2013, hvor Lundbeck markedsfører produktet med sin samarbejdspartner, Takeda.  Inden markedsføringen den gang testede og screenede man Brintellix-navnet for at se, om det lå for tæt op ad andre produktnavne, og om det kunne forvirre eller udgøre en risiko.

”Det gør man altid, og den gang var det vurderingen for både vores og FDA’s side, at det ikke var tilfældet. Heller ikke selvom Brilinta var på markedet på det tidspunkt. Men nogle gange viser det sig jo efter praktisk brug, at tingene ikke er, som man troede,” siger Mads Kronborg.

Navneændringen for Brintellix gælder kun i USA, og får ingen betydning i Europa, hvor lægemidlet beholder sit navn.

 Lundbeck: Slaget er ikke tabt endnu

 Stor skuffelse for Lundbeck i USA 

 Lundbecks depressionshåb har det svært i Europa 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier