MedWatch

Bavarian stiger efter positivt Ebola-studie

Markedet belønner Bavarian efter gårdsdagens offentliggørelse af postive resultater fra et fase 1-studie med en Ebola-vaccine.

Bavarian Nordic er kommet godt fra start i onsdagens handel og stiger med 1,7 pct. til 274,50 kr. efter offentliggørelsen af positive resultater fra et fase 1-studie af en forebyggende Ebola-vaccine.

Forsøget involverede 87 frivillige, der modtog enten Johnson & Johnsons Adcan eller Bavarian Nordics MVA-BN-booster efterfulgt af det andet præparat - eller et placebo.

Johnson & Johnson-vaccinen efterfulgt af Bavarians booster viste sig at have størst effekt.

Studiet er publiceret det videnskabelige tidsskrift JAMA: The Journal of the American Medical Association.

"Hvis der kommer en stor epidemi, kan vi bruge den til at teste virkningen. Forhåbentlig får vi aldrig brug for det, men hvis det bliver et problem, er vi klar til at træde til," siger Paul Stoffels, chefforsker ved Johnson & Johnson, til Bloomberg News.

Resultaterne er de første fra i alt ti kliniske fase 1, 2 og 3 studier, der foregår parallelt i USA, Europa og Afrika med det formål potentielt at understøtte en godkendelse af ebolavaccinen, oplyser Bavarian i en meddelelse.

Bavarian: Studie viser effekt af vaccine mod ebola

Investor: Bavarian i drømmeposition til zika-ordre

Bavarian: Markedet i USA var ikke til en børsnotering 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier