MedWatch

Lundbeck-fonden har over 50 mia. kr. i kassen

På trods af et stort driftstab, er 2015 alligevel et rekordår for formuen hos Lundbeckfonden, viser selskabets årsrapport for sidste år.

For første gang er formuen i Lundbeckfonden, der er hovedaktionær i Lundbeck, ALK og redningskoncernen Falck sneget sig op over 50 mia. kr.

Det skriver dagbladet Børsen.

I 2015 måtte fonden ellers lægge ryg til store nedskrivninger i både Lundbeck og Falck, hvilket gav et driftsunderskud på knap 7 mia. kr. Det skyldtes især oprydningen i Lundbeck, som den nye topchef Kåre Schultz iværksatte, da han trådte til sidste sommer. Oprydningen blev dog også belønnet med en kursstigning på over 90 pct. i 2015, og det har trukket formuen i Lundbeckfonden op til over 54 mia. kr. fra knap 39 mia. kr. året før.

”Det er i den grad gynger og karruseller. Der er rigtigt meget at glæde sig over, herunder når vi ser på værdistigningen i selskaberne og det viser jo, at selskaberne og deres ledelser gør de rigtige ting, som også er blevet anerkendt af aktiemarkedet,” siger Lene Skole, adm. direktør i Lundbeckfonden til Børsen, der erklærer sig meget tilfreds med Kåre Schultz, hvis nye strategi hun har fuld tillid til.

Lene Skole har ikke nye strategiske tiltag i fonden, der fortsat satser på at bruge 3 mia. kr. i donationer frem mod 2020 og i samme periode bruge omtrent 1,6 mia. kr. på investeringer i biotekselskaber og 300 mio. kr. på start-up virksomheder indenfor sundhed.

Kåre Schultz: ”Det er spørgsmålet, om man tør” 

Lundbeckfonden har taget hul på ny pengepose

Lene Skole: Vi skal klare os mindst lige så godt som konkurrenterne 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier