MedWatch

Johnson & Johnson vil dybere ind i Afrika

Verdens største medicinalselskab vil øge dets sats i de voksende afrikanske økonomier, særligt forventer selskabet sig meget af kommende HIV/AIDS behandlinger og en ny Ebola-vaccine, der udvikles sammen med Bavarian Nordic.

Foto: Sunday Alamba/AP/POLFOTO

Johnson & Johnson har sluttet sig til rækken af selskaber, som er blevet sultne efter vækstpotentialet i Afrika, og vil nu opruste på kontinentet. Ifølge Wall Street Journal vil selskabet styrke F&U samt distributionskapaciteten i Afrika for at øge salget på kontinentet, og de nye faciliteter skal primært fokusere på HIV/AIDS, tuberkulose og moder- og børnesundhed.

Derudover forventer J&J sig meget af nye produkter inden for for HIV/AIDS i form af en langvarig medicin og en vaccine mod Ebola, som forventes at kunne finde stærke markeder i de afrikanske nationer. Her kan det også nævnes, at det kan komme danske Bavarian Nordic til gode, da selskabet er partner med Johnson & Johnson omkring udviklingen af netop en Ebola-vaccine.

Stor vækst i medicinforbruget

Dermed følger Johnson & Johnson efter selskaber som tyske Merck og AstraZeneca, som også er blevet lokket til de afrikanske nationer af udsigterne til store økonomiske vækstrater og dermed investeringer i landenes sundhedssektorer – ifølge analyseinstituttet IMS Health forventes der at blive solgt medicin for 30 mia. dollars i de afrikanske lande i år, og det tal vil stige til 45 mia. dollars i 2020.

Andre selskaber har dog været i Afrika i mange år, og særligt i vaccineforretningen kan Johnson & Johnson nok forvente sig konkurrence fra franske Sanofi, som har været aktiv i Afrika siden 1930’erne, og som i første halvdel af 2015 solgte medicin for mere end 500 mio. euro.

Johnson & Johnson planlægger at placere de nye faciliteter i Sydafrika og kigger også på mulighederne for at udvide til Kenya og Ghana.

 AstraZeneca satser i Afrika

 Merck vil fordoble salget i Afrika  

 Afrika er små markeder, men stort potentiale  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier