MedWatch

Løven gennemfører sin milliardhandel

Leo Pharma har nu endelig lukket den 5,05 mia. kr. store overtagelse af japanske Astellas Pharmas dermatologiske division.

Astellas Pharmas dermatologi-forretning er nu endelig overgået til Leo Pharma. Det oplyser selskaberne natten til fredag. Opkøbet blev meldt ud i midten af november sidste år, og nu er købsprocessen bragt til ende.

Porteføljen kostede det danske selskab 675 mio. euro, svarende til 5,053 mia. kr.

”Jeg glæder mig rigtig meget over, at det her er faldet på plads. Og jeg glæder mig især over det, fordi det både styrker Leo Pharmas geografiske rækkevidde i forhold til nye patienter, men jeg glæder mig også over det, fordi vi får en meget stærkere position inden for nye behandlingsområder, særligt eksem og akne,” sagde Leo-topchef Gitte Aabo tilbage i november til MedWatch.

Ikke det sidste

Med opkøbet forventede Leo Pharma selv at øge sin årlige omsætning med mere end 20 pct., og medicinalselskabet påpegede dengang, at opkøbet styrker positionen på særligt markeder som det russiske og det kinesiske.

Købet betyder blandt andet, at Leo Pharma får de globale rettigheder til lægemidlet Protopic, med undtagelse af Japan, til behandling af eksem. Det er et middel, som for hele 2014 solgte for i alt 21,7 mia. japanske yen, hvilket med dagens kurs svarer til 1,23 mia. kr. Derudover får Leo Pharma også adgang til produkter inden for behandling af akne og andre hudsygdomme

Rygterne havde længe floreret om et større opkøb fra den danske medicinalkoncern, og de florerer fortsat, fordi selskabet er ikke færdig med at købe op.

”Det her er et vigtigt strategisk opkøb, som passer godt ind i vores vækststrategi, som vi kom med helt tilbage i 2009, men det er ikke det sidste,” sagde topchefen således efterfølgende.

 Leo Pharma vil fortsætte med at købe op

 Leo Pharma-topchef: Opkøb styrker vores geografiske rækkevidde

 Løven i milliardopkøb

 Løvens nye konge: Der er en grund til, at vi har mange penge 

Mere fra MedWatch

Analyse: Vigtige rammevilkår hæmmer kliniske forsøg i Danmark

En mere gennemsigtig prissætning, bedre tid og øget adgang til rekruttering af patienter vil kunne styrke vilkårene for kliniske forsøg i Danmark, viser ny analyse. Analysen viser klare potentialer, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), der er på vej med en ny life science-strategi. 

Regeringens støtteparti ønsker også EU-agentur til Danmark

Radikale Venstre melder sig i koret med Venstre og industrien, som ønsker EU-agentur, der skal koordinere EU’s fremtidige sundhedsberedskab, til Danmark. Enhedslisten er heller ikke afvisende, men foretrækker dansk statslig vaccineproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier