MedWatch

Vigtig afgørelse nærmer sig for Genmabs kræfthåb

Det europæiske ekspertpanel CHMP under Det Europæiske Lægemiddelagentur holder i denne uge møde om Genmab og partneren Janssens ansøgning om en markedsføringstilladelse til Darzalex i Europa.

Foto: Genmab, PR

Det trækker op til en vigtig afgørelse om Genmabs kræftmiddel Darzalex i Europa.

Det Europæiske Lægemiddelagenturs medicinske komité, CHMP, holder møde i denne uge, og blandt emnerne, der vil blive drøftet på mødet, er Genmabs partner Janssens ansøgning om en markedsføringstilladelse til Darzalex til behandling af knoglemarvskræft.

Om CHMP kommer med en egentlig anbefaling efter ugens møde, eller om drøftelserne skal genoptages på det næste møde den 25.-28. april, vides ikke. Det fremgår alene, at CHMP-panelet skal drøfte Darzalex som led i den fremskyndede evalueringsproces, som Darzalex blev tildelt i september sidste år kort efter indsendelsen af registreringsansøgningen.

Ender det med en positiv anbefaling af Darzalex, vil det være godt nyt, vurderer senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

"Det er selvfølgelig vigtigt for, at man kan komme ind på det europæiske marked, som giver adgang til en større patientpopulation. Når det så er sagt, så er det amerikanske marked, som jeg ser det, klart det vigtigste marked for Genmab og Darzalex," siger Søren Løntoft Hansen, der peger på, at ubekendte som pris og tilskudsforhold vil være afgørende for potentialet.

Referatet af CMHP's møde ventes offentliggjort fredag efter klokken 16.00 dansk tid, oplyser Det Europæiske Lægemiddelaganturs pressekontor.

Janssens ansøgning for Darzalex gælder for knoglemarvspatienter, der har gennemgået mindst tre forskellige behandlingsforløb eller ikke har gavn af to af de mest benyttede behandlinger.

I USA blev Darzalex lanceret i slutningen af november sidste år. Analytikere har store forventninger til salget, der ventes at kunne løbe op i 5-8 mia. dollar.

Forsiden lige nu

Dansk-stiftet biotekselskab tynget af massiv gæld

Dansk-stiftede Egalet, som har rykket sit hovedkvarter til USA og er børsnoteret på Nasdaq i New York, kæmper med en gæld, der er tre gange så høj som selskabets markedsværdi. Det viser en gennemgang foretaget af EP Vantage.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier