MedWatch

FDA-panel bakker op om psykosekandidat til Parkison-patienter

Et amerikansk medicinalselskab med danske rødder har fået opbakning fra et rådgivende panel under de amerikanske sundhedsmyndigheder.

tommelfinger op godkendt succes okay godkendelse anerkendelse ja
Foto: Colourbox

Et rådgivende panel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har anbefalet en godkendelse af Acadia Pharmaceuticals hovedkandidat nuplazid. Det skriver Reuters.

Nuplazid skal behandle psykoser, der er kendetegnet ved hallucinationer og vrangforestillinger, hos Parkinsons-patienter. Ifølge selskabet opstår psykoserne hos cirka 40 pct. af patienterne.

Det rådgivende panel anbefalede med stemmerne 12 for og to imod en godkendelse af lægemiddelkandidaten. Panelet mente blandt andet at fordelene ved nuplazid opvejede de risici, der kan være forbundet med lægemidlet, og selvom flere panelmedlemmer påpegede, at effekten ikke var så robust, som man gerne havde set, så var det "bestemt bedre end ingenting."

Acadia har danske rødder. Selskabet blev startet i 1997 som et dansk-amerikansk selskab. Copenhagen Capacity satte således den daværende investeringschef i Bankinvest, nuværende direktør i NB Capital Florian Schönharting, i forbindelse med Dr. Mark Brann, grundlæggeren.

Nyheden om panelets anbefaling fik aktien til at ryge i vejret med 25 pct.

Efter planen falder der en afgørelse fra FDA senest 1. maj.

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier