MedWatch

Indisk kopiproducent køber psoriasispille i milliardhandel

Den store indiske kopiproducent Dr. Reddy har i en milliardhandel købt de amerikanske rettigheder til en oral lægemiddelkandidat, der skal udvikles til behandling af psoriasis og muligvis også multipel sklerose.

Foto: Colourbox

Indiske Dr. Reddy har indgået en større aftale med amerikanske XenoPort om en oral lægemiddelkandidat. Det skriver FierceBiotech. Aftalen indeholder de amerikanske rettigheder til XP23829, som Dr. Reddy, en af Indiens største medicinalproducenter, vil udvikle til behandling af moderat til alvorlig kronisk plakpsoriasis. Den indiske producent vil muligvis også udvikle lægemiddelkandidaten til behandling af recidiverende former af multipel sklerose.

Prisen for XP23829 er en upfrontbetaling til XenoPort på 47,5 mio. dollars samt 2,5 mio. dollars for overdragelse af klinisk materiale til Dr. Reddy. Derudover vil XenoPort være berettiget til op til 190 mio. dollars, hvis man opnår visse regulatoriske mål og derudover også 250 mio. dollars, hvis man opnår vigtige salgsmæssige milepæle, og hvis det går rigtig godt, vil Dr. Reddy betale royalties, hvilket giver aftalen en samlet værdi på over 490 mio. dollars, svarende til 3,3 mia. kr.

XenoPort fremlagde sidste år blandede resultater fra et fase 2-studie med XP23829, hvor lægemiddelkandidaten blev testet til behandling af psoriasis.

USA og EU appellerer til indiske medicinalselskaber om at hæve standarden

Indisk virksomhed ændrer pillefarve efter retssag

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier