MedWatch

Merck vinder over Gilead i hepatitis-sag

En amerikansk jury har givet Merck & Co. medhold i selskabets anklage mod Gilead Sciences i patentstriden mellem de to selskaber. Nu søger Merck & Co. et tocifret milliardbeløb i erstatning i hepatitis-sagen.

En kendelse tirsdag i denne uge kan gå hen og blive særdeles dyr for amerikanske Gilead Sciences. Her stadfæstede en jury i San Jose, Californien, ifølge Reuters nemlig gyldigheden af to Merck-patenter i en højt profileret strid om Gilead blockbusterprodukt mod hepatitis C.

Merck har fremført, at straks efter, at selskabet offentliggjorde sit patent på sit hepatitis-middel i 2002, så brugte Pharmasset, der senere blev opkøbt af Gilead det til at udvikle det, der senere skulle blive til sofosbuvir. Sofosbuvir er det aktive stof i Gilead-produkterne Sovaldi og Harvoni.

Og nu kræver Merck sig betalt. Selskabet søger således en 10 pct. royalty på Gileads amerikanske salg af de to midler, der nærmede sig næsten 21 mia. dollars 2014 og 2015, ligesom man også vil have 10 pct. i royalty af det fremtidige salg. Det globale salg af de to produkter var i 2015 på 19,2 mia. dollars.

"Selvom vi er skuffede over juryens dom i dag, så er der en række udestående spørgsmål, som skal afgøres af juryen og dommeren," udtalte en talskvinde for Gilead, der dog ifølge Reuters afviste at kommentere en eventuel appel.

Gilead og Merck i milliardslagsmål

Mercks hepatitis-middel slår Gileads guldæg

Verdens bedst sælgende lægemiddel sikrer Gilead bundlinjehop på 50 pct.

Merck-godkendelse er god nyhed for amerikanske betalere

Grønt lys for flere hepatitis C-behandlinger

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier