MedWatch

Sydbank: Februars salgstal for Darzalex lover godt

Salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex fortsætter frem på det amerikanske marked.

En opgørelse fra analysehuset Symphony Health over salget via de institutionelle salgskanaler til blandt andet hospitaler og lægeklinikker viser ifølge Bloomberg, at salget af Darzalex løb op i 33,1 mio. dollar i februar mod 26,3 mio. dollar i januar.

Genmab kom i årsregnskabet for 2015 med en prognose om et samlet salg af Darzalex mod knoglemarvskræft på 250-300 mio. dollar i 2016. Men det estimat er formentlig for lavt, vurderer senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen efter at have set nærmere på salgstallene.

"Nu ser vi den her meget klare vækst (26 pct., red.) måned til måned, og selv om væksten formentlig vil komme lidt ned, så vil vi lande noget over den prognose, som Genmab har til Darzalex-salget," siger Søren Løntoft Hansen og uddyber:

"Jeg synes, at et salg på 600 mio. dollar virker inden for rækkevidde."

Da det er Johnson & Johnsons datterselskab Janssen Biotech, der har de kommercielle rettigheder og markedsfører kræftmidlet, modtager Genmab dog alene royalties af salget. Genmabs andel er 12 pct. af salget og vil stige op til 20 pct., hvis salget passerer 3 mia. dollar årligt.

Bedre end ventet

Hos Sydbank vurderer Søren Løntoft Hansen, at salgstallene bør give anledning til en positiv kursreaktion op til påsken.

Den skal outperforme markedet."

"Nu kommer der for anden måned i træk tal, der bekræfter, at læger og patienter har taget Darzalex til sig. Tallene indikerer et salg på omkring 500-600 mio. dollar i år, og det er bedre end det, der er taget højde for i markedet," siger Søren Løntoft Hansen.

Symphony Healths statistik er ikke en fast opgørelse over salget, men viste sig i fjerde kvartal at ligge relativt tæt op af de tal, som Genmab rapporterede.

Salget landede ifølge Genmab på 19,6 mio. dollar i fjerde kvartal, mens Symphony Healths opgørelse viste et salg på 16,7 mio. dollar, eller 85 pct. af det reelle salg.

"Derfor kan det her tal være i størrelsesordenen 80-90 pct. af det faktiske salg, men lad os nu se, hvad det endelige tal viser. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvor valide de her tal er," påpeger Søren Løntoft Hansen.

Aktien i Genmab ligger 2,1 pct. højere i 860 kr. efter godt fem minutters handel onsdag.

Nordea: Genmabs kræftmiddel stormer frem

Darzalex-salg skal holde hånden under Genmabs næste vinder

Danske: Genmab-middel tromler modstand ned

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier