MedWatch

BioMarin skuffer investorerne i nyt fase 3-studie

Amerikanske BioMarin har i et nyt fase 3-studie med en lægemiddelkandidat til behandling af en stofskiftedefekt nået det primære endemål. Alligevel skuffer resultaterne investorerne.

Det amerikanske biotekselskab BioMarin har nået det primære effektmål i et nyt fase 3-studie med en lægemiddelkandidat til behandling af stofskiftedefekten Phenylketonuri (PKU). Det er lægemiddelkandidaten pegvaliase, der er blevet testet mod PKU, som tidligere blev kaldt Føllings sygdom.

Ifølge FierceBiotech skuffer resultaterne dog, idet man ikke har nået det sekundære effektmål, der omhandler kognitive forbedringer. Det har rejst bekymring om lægemidlets fremtid, og sendte mandag BioMarin-aktien ned med fire pct. fra morgenstunden.

PKU er et stofskiftedefekt, hvor patienterne mangler enzymet, der skal eliminere aminosyren phenylalanin (Phe) i blodet. Ifølge de indledende resultater, viste gruppen, der modtog pegvaliase en forbedringaf Phe-niveauet i blodet sammenlignet med placebogruppen.

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at en anklage om patentkrænkelse af selskabets hovedaktiv ikke har noget på sig. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier