MedWatch

Pharmadanmark støtter forslag om medicinalindustri-minister

Fagforeningen Pharmadanmark støtter op om Lægemiddelindustriforeningens forslag om, at Danmark skal have en minister til at tage vare på life science-branchen.

Formand for Pharmadanmark

Det er ikke kun Lægemiddelindustriforeningen (Lif), som mener, at en minister til at tage vare på life science- og i særdeleshed medicinalbranchen er en god idé. Fagforeningen Pharmadanmark, som primært repræsenterer højtuddannede lægemiddelakademikere, støtter også op om forslaget. Det skriver Berlingske.

Lif efterspørger medicinalindustri-minister

”Danmark her et stort potentiale inden for udvikling og produktion af lægemidler, men skal det ikke tabes på gulvet, skal virksomhederne have optimale rammevilkår at arbejde under,” siger Rikke Løvig Simonsen, der er formand for Pharmadanmark.

Hun mener, at det vil være positivt, hvis man politisk signalerer, at medicinalindustrien er en af Danmarks vigtigste, og det ville en minister på området hjælpe med. Hun mener derudover også, at det vigtigste er, at man sørger for at fastholde de mange arbejdspladser inden for medicinalindustrien i Danmark, og det gør man først og fremmest ved, at medicinalindustrien stadig kan få dækket sit behov for højtuddannet arbejdskraft.

Pharmadanmark: Ny direktør skal rette op på dårlig sagsbehandling

Pharmadanmark får ny formand

Forsiden lige nu

Immunterapi fra Roche øger overlevelsen hos patienter med brystkræft

Immunterapien Tecentriq fra Roche har for første gang nogensinde kunnet fremvise effekt i behandlingen af patienter med såkaldt triple-negativ brystkræft. De nye studieresultater giver et fingerpeg om immunterapiens mulige potentiale som en forebyggende behandling til patienter med tidlig brystkræft, vurderer overlæge.

Lundbeck vil slå konkurrenter med data om seksuel sundhed

Med accept fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder må Lundbeck nu benytte sin antidepressiv Trintellix’ positive effekter på seksuel sundhed i markedsføringen, og det kan give en god konkurrencefordel, mener forskningsdirektør.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier