MedWatch

Valeant sætter sin lid til kreditorerne

Stormvejret omkring det plagede medicinalselskab Valeant fortsætter, og rygterne om konkurs har vist sig besværlige at komme af med.

Foto: /ritzau/AP/Ryan Remiorz

Valeant Pharmaceuticals kan stå overfor et muligt konkursscenarie, hvis ikke selskabet enten kan præsentere årsrapporten til tiden eller genforhandle lånevilkår med kreditorerne.

Det skriver Wall Street Journal.

Valeant Pharmaceuticals har tabt 90 pct. af markedsværdien siden sit højdepunkt i august. I sidste uge alene oplevede aktien et fald på 50 pct. efter en telekonference fyldt med dårlige nyheder.

Telekonferencen blev ledet af virksomhedens administrerende direktør, Michael Pearson, som er tilbagevendt efter to måneders sygdom. Han lagde ud med at nedjustere forventningerne til 2016 fra en omsætning på 12,5-12,7 mia. dollar til 11-11,2 mia. dollars.

Dernæst blev der stillet spørgsmålstegn til hvorvidt firmaet vil være i stand til at præsentere årsregnskabet til tiden, hvilket har førte ramaskrig fra investorerne. Det skyldes, at kreditorerne kan kræve tidligere tilbagebetaling, hvis ikke Valeant præsenterer et rettidigt årsregnskab. Administrerende direktør Michael Pearson venter at kunne offentliggøre regnskabet i april, men vil ikke give lovning på det.

Selskabet har en gældsbyrde på 30 mia. dollar, og derfor vil en optrappet tilbagebetaling af gæld samt lavere kapital fra aktionærerne skabe et enormt pres på Valeants likviditet.

"Vores tanker (omkring Valeant, red) har på sin vis ændret sig siden tirsdags præsentation," siger senioranalytiker Neil Bizily fra Thrivent Asset Management til Wall Street Journal, og henviser til seriøse problemer hos Valeant.

Valeant-aktien faldet 60 pct. siden tirsdag

Memo fra chefen: Vi går ikke konkurs

En tastefejl på 600 mio dollars skaber tvivl hos Valeant-aktionærer

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier