MedWatch

Roche indgår samarbejde med amerikansk biotekselskab

Medicinalselskabet Roche har indgået en samarbejdsaftale med et mindre amerikansk biotekselskab om udvikling af en kombination af CAR-T-terapi og PD-L1-hæmmere.

Foto: /ritzau/AP/Steffen Schmidt/

Schweiziske Roche har indgået en samarbejdsaftale med det amerikanske bioteselskab Kite. De to selskaber skal sammen teste en kombinationsbehandling af to af de stærkeste trends inden for kræftområdet, PD-L1-hæmmere og CAR-T-celleterapi. Det skriver FierceBiotech.

Der er ikke blevet offentliggjort nogen finansielle detaljer om aftalen, men begge selskaber betaler til studiet, der skal undersøge effekten af en kombinationsbehandling af Roches atezolizumab og Kites KTE-C19-terapi mod refraktær, aggressiv non-Hodgkins lymfom.

Roche har ellers tidligere været skeptisk overfor CAR-T-terapierne, og Daniel O’Day, der er ansvarlig for Roches medicinaldivision, sagde for nyligt, at CAR-T-terapierne kræver flere procedurer og fremstilling til den enkelte patient frem for ét enkelt middel, som er udviklet til en større patientgruppe. Men den seneste tids stærke resultater har tilsyneladende fået Roche på andre tanker. Udover Kite, har også Novartis og Juno Therapeutics vist flotte resultater på området.

Pfizer mener, de har den potentielt bedste behandling mod kræft

Baxalta skal udvikle CAR-T-terapier med genselskab

Medie: CAR T-selskaber er i Big Pharmas søgelys

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier