MedWatch

Bank ser fortsat opjustering trods fransk ALK-rivals comeback

Handelsbanken mener, at ALK's forventninger til årets omsætning er for konservative. Fransk fagforening kan fortsat forsinke rivalen Stallergenes' comeback.

ALK-Abellós forventninger for 2016 er ikke optimistisk nok på trods af, at den franske rival Stallergenes har fået ophævet et påbud. Det mener analytikerne i Handelsbanken.

"Eftersom der i ALK's guidance for 2016 er antaget, at Stallergenes allerede var fuldt tilbage på markedet i indeværende måned, ser vi fortsat mulighed for, at den nuværende guidance - og konsensusestimaterne - er for konservative og kan blive oprevideret senere i år," skriver Handelsbanken i et notat.

Da ALK-Abellós franske konkurrent Stallergenes Greer i december måtte stoppe sin produktion, sad det franske selskab ifølge ALK-Abelló på omkring 70 pct. af markedet for allergimedicin i Frankrig, mens det danske selskab havde de sidste 30 pct.

Påbuddet gik blandt andet på, at Stallergenes skulle indstille sin produktion og distribution af produkter, der er blevet produceret på selskabets franske fabrik i Antony.

I sidste uge meddelte Stallergenes, at de franske myndigheder har givet lov til, at selskabet kan genoptage produktionen.

Fagforening kan forsinke comeback

Det kan dog tage nogle måneder, før produktionen er oppe i fuld gear igen, påpeger Handelsbanken.

Årsagen er, at den franske fagforening for allergispecialister, SYFAL, ifølge banken anbefaler sine medlemmer at afvente med at ordinere Stallergenes produkter, indtil Stallergenes kommer med flere oplysninger om sagen.

"Dette indikerer, at Stallergenes vej tilbage på det franske marked kan blive langsom," bemærker Handelsbanken.

Det danske selskab ansatte som følge af konkurrentens problemer 80 mand i Frankrig for at kunne håndtere de mange ekstra ordrer, selskabet fik ind.

Der var tale om midlertidige ansættelser, men de pågældende medarbejdere er ikke umiddelbart på vej ud, selv om konkurrenten nu er tilbage.

ALK ændrer ikke planer

Hos ALK-Abelló ser man ikke anledning til at ændre fokus som følge af hverken Stallergenes eller Syfals udmeldinger.

"Vi har noteret os, at Stallergenes genoptager deres produktion. Det ændrer imidlertid ikke vores fokus på, at der stadig er rigtig mange patienter - særligt i Frankrig - der venter på at få behandlet deres allergi, og vi gør fortsat alt, hvad vi kan for at følge med efterspørgslen," oplyser Jeppe Ilkjær, der er pressechef i ALK-Abelló, til Ritzau Finans.

"Vores planer er uændrede. Det her handler dybest set om patienternes tillid til allergi immunterapi som behandlingsform i en situation, hvor mange patienter stadig mangler behandling som følge af vores franske konkurrents problemer," forklarer Jeppe Ilkjær videre.

Banken fastholder sit kursmål på 1060 kr. og sin salgsanbefaling.

ALK-konkurrent genoptager produktionen

ALK-konkurrent genoptager en del af produktionen

Analytiker: ALK står til længerevarende salgsboost

ALK: Gearer kraftigt op efter problemer hos konkurrent

“Selvfølgelig er det godt for os forretningsmæssigt”

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier