MedWatch

NICE sætter foden ned over for Amgen

Det britiske prioriteringsinstitut vil ikke sige ja til kræftmiddel fra Amgen, fordi der er andre mindst lige så gode godkendte produkter.

Foto: /ritzau Scanpix/AP/Ric Francis

Duer ikke – væk. Eller duer i hvert fald ikke godt nok til prisen.

Det er beskeden fra det britiske prioriteringsinstitut the National Institute for Health and Care Excellence NICE til Amgen i forhold til virksomhedens præparat Imlygic mod mordermærkekræft – melanom – skriver Reuters.

Imlygic med det aktive stof talimogene laherparepvec eller ”T-Vec”, er ikke beviseligt lige så godt som andre midler på markedet, mener NICE.

Imlygic indeholder genetisk modificeret herpesvirus, der angriber tumorer og reproducerer sig selv, hvilket dræber kræftceller og udløser et stærkt immunrespons. Midlet injiceres direkte ind i tumorerne.

Indtil for få år siden var kemoterapi den eneste behandling mod modermærkekræft, men for nylig er der kommet en del nye behandlinger blandt andet immunterapier fra Bristol-Myers Squibb og Merck, som er blevet anbefalet af NICE.

Disciplinerede Amgen er klar til store opkøb

NICE siger nej til Genmab-rival

Amgen får godkendt nyt kræftmiddel

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier