MedWatch

Endelig ja til Spectrums kræftmiddel

Efter en afvisning sidste år, er det nu lykkedes Onxeo-partneren, Spectrum Pharmaceuticals at få en godkendelse til sit middel mod knoglemarvskræft i to indikationer.

Anden gang var lykkens gang for Spectrum Pharmaceuticals, der efter et nej i oktober sidste år, nu har fået ja af FDA til lægemidlet Evomela til behandling af multipel myelomatose (MM), knoglemarvskræft.

Det skriver blandt andre FierceBiotech.

Evomela er en reformulering af det kendte stof melphalan i en mere stabil udgave.

Godkendelsen af produktet gælder for to indikationer: til patienter med MM, der får en såkaldt autolog stamcelletransplantation, altså en transplantation med egne stamceller, og til palliativ behandling af patienter med MM, der ikke kan få oral behandling.

Det blev aldrig offentliggjort, hvorfor FDA sagde nej til Evomela i første omgang, men ifølge selskabet skyldtes afvisningen ikke noget, der havde med de kliniske data at gøre.

Spectrum Pharmaceuticals købte Evomela fra Ligand Phramceuticals i 2013, og er det sjette lægemiddel, som selskabet får godkendt.

Onxeo fremviser lovende resultater i fase 1 med kræftmiddel

Onxeo har succesfulde fase 1-data med kræftmiddel

FDA siger nej til Onxeo-partner

 

Forsiden lige nu

Reuters: Kinesere vil købe J&J's diabetesforretning

Amerikanske Johnson & Johnson kan være på vej til at sælge sin forretning for diabetesudstyr for godt 24 mia. kr., efter flere kinesiske aktører ifølge Reuters har vist interesse i at overtage forretningsdelen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier