MedWatch

Lille biotekselskab forbereder FDA-ansøgning på blodkræftmiddel

Et lille amerikansk biotekselskab har fremvist lovende fase 3-data på et blodkræftbehandling. Selskabet forventer at indsende en registreringsansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder senere på året.

Det amerikanske biotekselskab Celator Pharmaceuticals har fremvist lovende fase 3-data for selskabets blodkræftbehandling CPX-351. Det skriver FierceBiotech.

Celators hovedkandidat er en 5:1 formulation af standardkræftbehandlingen cytarabine og daunorubicin, "ompakket" i en nanoskala leveringsplatform, som ifølge Celator kan forstærke effekten, samtidig med at man begrænser risici ved at administrere hvert lægemiddel på egen hånd.

CPX-351 er blevet testet i et fase 3-studie med 309 patienter med akut myeloid leukæmi (AML), hvor det blev testet mod standard cytarabine og daunorubicin-behandling. Her fandt man, at kombinationsbehandlingen viste en signifikant effekt på den overordnede overlevelse.

Celator har planer om at indsende en registreringsansøgning til FDA på CPX-351 senere på året.

Genmab-rival snupper tredje breakthrough hos FDA

Baxalta får godkendt middel mod sjælden leukæmi-type

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier