MedWatch

Bekymringer om alvorlige bivirkninger hos Gileads leukæmimiddel

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, sætter nu Gileads leukæmimiddel Zydelig under luppen efter et stigende antal skadelige tilfælde i tre kliniske studier.

lup undersøge kigge nærmere undersøgelse
Foto: Colourbox

Gilead Sciences ser ud til muligvis at få en endnu hårdere kamp med selskabets leukæmilægemiddel Zydelig, end det i forvejen har.

For ifølge Reuters har Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, startet en undersøgelse af sikkerheden af lægemidlet, efter et stigende antal skadelige tilfælde i tre kliniske studier, der undersøger lægemidlet i kombination med andre præparater. De skadelige tilfælde var fortrinsvist relateret til infektioner, og myndighederne vil nu undersøge studierne for at se, om resultaterne skal have nogen konsekvenser for Zydeligs godkendelse.

Lægemidlet er godkendt til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) i kombination med Roches Rituxan og til behandling af follikulært lymfom.

Men selskabet har allerede haft sine udfordringer med lægemidlet. I USA har man en såkaldt black box warning på lægemidlets indlægsseddel, fordi Zydelig ifølge FDA har været knyttet til dødelig og alvorlig toksicitet i leveren. Samtidig er selskabet oppe mod nogle sværvægtere, der ser ud til at kunne klare sig bedre kommercielt. Det drejer sig om blandt andre Johnson & Johnson og AbbVies Imbruvica og Roches Rituxan-opfølger Gazyva.

Gileads leukæmimiddel viser lovende resultater

Gilead bruger Genmab-middel i ansøgning

Gileads tredje ben viser gode takter

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier