MedWatch

Bekymringer om alvorlige bivirkninger hos Gileads leukæmimiddel

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, sætter nu Gileads leukæmimiddel Zydelig under luppen efter et stigende antal skadelige tilfælde i tre kliniske studier.

Foto: Colourbox

Gilead Sciences ser ud til muligvis at få en endnu hårdere kamp med selskabets leukæmilægemiddel Zydelig, end det i forvejen har.

For ifølge Reuters har Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, startet en undersøgelse af sikkerheden af lægemidlet, efter et stigende antal skadelige tilfælde i tre kliniske studier, der undersøger lægemidlet i kombination med andre præparater. De skadelige tilfælde var fortrinsvist relateret til infektioner, og myndighederne vil nu undersøge studierne for at se, om resultaterne skal have nogen konsekvenser for Zydeligs godkendelse.

Lægemidlet er godkendt til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) i kombination med Roches Rituxan og til behandling af follikulært lymfom.

Men selskabet har allerede haft sine udfordringer med lægemidlet. I USA har man en såkaldt black box warning på lægemidlets indlægsseddel, fordi Zydelig ifølge FDA har været knyttet til dødelig og alvorlig toksicitet i leveren. Samtidig er selskabet oppe mod nogle sværvægtere, der ser ud til at kunne klare sig bedre kommercielt. Det drejer sig om blandt andre Johnson & Johnson og AbbVies Imbruvica og Roches Rituxan-opfølger Gazyva.

 Gileads leukæmimiddel viser lovende resultater

 Gilead bruger Genmab-middel i ansøgning

 Gileads tredje ben viser gode takter 

Mere fra MedWatch

Bioneer indgår partnerskab med Novo-støttet DTU-forskningsenhed

Kontraktforskningsvirksomheden Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede National Biologics Facility (NBF), som yder services for medicinalfirmaer fra tidlig opdagelse af lægemidler til præklinisk udvikling. Med aftalen fordobler Bioneer sin proteinproduktionskapacitet, og faciliteter til at fremstilling bygges nu hos både NBF og Bioneer.

WS Audiologys topchef kender intet til EQT's exit-planer

Den normale tidshorisont for kapitalfonden EQT's ejerskab er ved at nærme sig, når det kommer til WS Audiology, men ifølge høreapparatselskabets adm. direktør Eric Bernard, er der endnu ikke nogen klarhed om hvornår, der eventuelt skal ske ændringer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier