MedWatch

Indien forbyder hundredvis af lægemidler

De indiske myndigheder har forbudt produktionen og salget af mere end 300 kombinationsprodukter.

Foto: Anna Klitgaard / Jyllands-Posten

Myndighederne i Indien forsøger at slå ned på en lang række af kombinationsprodukter, der ikke har fået en statslig godkendelse, men blot en delstatsgodkendelse.

Man har således ifølge Reuters forbudt fremstilling og salg af 344 kombinationspræparater i forsøget på at begrænse misbruget af sådanne lægemidler i Indien, hvor næsten halvdelen af de lægemidler, der blev solgt i 2014 var kombinationsprodukter med faste doser.

Inkonsekvent håndhævelse af lægemiddellovgivningen i Indien har ført til spredningen af hundredvis af sådanne lægemidler, der kommer ind på markedet baseret på godkendelse fra tilsynsmyndighederne i de enkelte stater, snarere end staten. I 2014 nedsatte man derfor et udvalg til at gennemgå mere end 6000 kombinationsmidler, der var kommet på markedet med kun en delstatsgodkendelse. Lovgiverne gav her medicinalvirksomhederne en chance for med tilbagevirkende kraft at bevise sikkerheden og effekten af disse lægemidler ved at indsende data om deres medicin.

Det er dette udvalgs arbejde, der nu har fået myndighederne til at forbyde de mere end 300 produkter. Blandt midlerne er et antibiotikum fra Abbott og hostemedicin fra Pfizer.

Indiske selskaber køber sig til adgang i USA

USA og EU appellerer til indiske medicinalselskaber om at hæve standarden

Fuskramt indisk producent har mange lægemidler i Danmark

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier