MedWatch

USA kigger på alternative betalingsplaner

De amerikanske myndigheder er ved at gøre klar til at teste forskellige betalingsplaner i det 20 mia. dollars store Medicare-program i forsøget på at sænke udgifterne på sundhedsområdet.

medicin, pris, penge, betaling, køb, piller
Foto: Colourbox

Medicinalselskaberne skal muligvis vænne sig til nye betalingsformer fra en stor del af verdens største medicinmarked. For ifølge Bloomberg har U.S. Centers for Medicare and Medicaid Services meddelt, at man vil forsøge at reducere omkostningerne i det 20 mia. dollars store Medicare Part B-program, der betaler læger for at give dyre lægemidler til kræft og andre sygdomme.

De foreslåede ændringer skulle reducere andelen af medicinomkostninger betalt til læger, mindske patientens omkostningsdeling og give lægerne feedback på deres ordineringsmønstre.

Som systemet er nu, så betaler det offentlige lægerne prisen på et lægemiddel, plus yderligere 6 pct. for behandlinger i lægepraksissen, hvilket ifølge U.S. Centers for Medicare and Medicaid Services kan tilskynde lægerne til at ordinere dyrere medicin, end de ellers ville.

Et alternativt system til dette ville reducere procentdel fra 6 pct. til 2,5 pct. og tilføje et fast gebyr på 16,80 dollars per dag per lægemiddel. En andet ville betale højere priser for lægemidler, der anvendes i situationer, hvor der har vist større effektivitet. Man har desuden også kigget på at indføre referencepriser.

Diabetespriser under pres i USA

Obama vil sænke priserne på medicin

Kæmpe milliardopkøb skaber amerikansk forsikringsgigant

Oprør mod medicinpriser ulmer i USA

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier