MedWatch

Gilead og Merck i milliardslagsmål

Merck & Co. mener at have en række hepatitis C-patenter, som kan betyde, at Gilead Sciences skal hoste op med et tocifret milliardbeløb.

Merck & Co. har udfordret Gilead Sciences til et milliardstort slagsmål ved en californisk domstol. Stridspunktet er Gileads megablockbusters Sovaldi og Harvoni.

For ifølge Bloomberg har en dommer vurderet, at et stof i de midler krænker Mercks patenter, og det har nu ført til en decideret retssag, hvor Gilead kan ende med at betale mere end 3 mia. dollars i royalties. Merck kræver nemlig 10 pct. i royalties fra det samlede salg på hidtil 31,7 mia. dollars, som det aktive stof sofosbuvir har genereret.

Gilead vil søge at vise nævningene i retssagen, at forskerne arbejdede på fundamentet for hepatitis C-midlerne så tidligt som i 2001, et år før Merck fik de relevante patentrettigheder, som selskabet søger at håndhæve i sagen. Gilead skylder i stedet sin succes på hepatitis C-markedet til laboratorieforskning udført for 15 år siden af Pharmasset, som Gilead erhvervede i 2011 for 11 mia. dollars.

Merck hævder derimod, at straks efter, at selskabet offentliggjorde sit patent i 2002, så brugte Pharmasset det til at udvikle det, der senere skulle blive til sofosbuvir.

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier