MedWatch

Snævrere fokus for Genmab-middel ændrer ikke anbefaling

Det har ikke betydning for Jyske Banks syn på Genmab, at partneren Novartis har valgt et snævrere fokus i udviklingen af lægemiddelkandidaten Ofatumumab inden for autoimmune sygdomme end Genmabs tidligere partner Glaxosmithkline.

Foto: PR Genmab

Ofatumumab, der under navnet Arzerra i forvejen markedsføres af Genmab over for blodkræft, vil i løbet af andet halvår indgå i et fase 3-studie til behandling af recidiverende, multipel sklerose. Der er tale om et studie med en subkutan formulering af Ofatumumab.

Derimod stoppes et fase 3-studie, som Glaxosmithkline havde indledt over for den sjældne og alvorlige autoimmune sygdom pemfigus vulgaris. Desuden er der ingen planer om at udvikle Ofatumumab til behandling af neuromyelitis optica, også kaldet Devics sygdom, oplyser Genmab.

"De programmer, som de lukker, har jeg ikke tillagt værdi i mine modeller. Jeg er mere fokuseret på sklerose-delen, så det er ikke noget, der får betydning her," siger senioranalytiker i Jyske Bank Frank Hørning Andersen til Ritzau Finans.

Jyske Banks anbefaling af Genmab er "stærkt køb", og kursmålet er 1000 kr. Aktien i Genmab er tirsdag åbnet 1,1 pct. lavere i 812 kr. Den underliggende markedsstemning er negativ, og Genmab placerer sig lige under midten i det toneangivende C20 Cap-indeks.

Opdateringen af udviklingsplanerne for Ofatumumab over for autoimmune sygdomme kommer, efter at Genmabs tidligere partner Glaxosmithkline i slutningen af 2015 overdrog rettighederne til Ofatumumab til Novartis.

Novartis klar til fase 3-forsøg med Genmab-middel efter sommer

”Don, skal vi ikke starte et selskab?”

Guldægget bliver lagt i Utrecht

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier