MedWatch

GSK's astmamedicin er sikker på den lange bane

Resultater fra et længerevarende sikkerhedsstudie af en ny form for astmamedicin fra GlaxoSmithKline, viser, at midlet også er sikkert til langtidsbrug.

Foto: /ritzau/AP/Alastair Grant/

GlaxoSmithKlines nye astmamedicin, Nucala, har fået mere medvind i sejlene, efter at nye langtidsstudier af midlet viser, at sikkerhedsprofilen ligner den fra tidligere forsøg.

Medicinen er allerede godkendt i USA og Europa og administreres via en indsprøjtning hver fjerde uge. Nucala er et antistof, som reducerer mængden af en form af hvide blodceller, eosinophils – overproduktionen af dem kan skabe inflammation i lungerne, som netop også er medvirkende til astma.

Nucala blev godkendt tilbage i november og har siden været under kritik af blandt andet nonprofit-organisationen Institute for Clinical and Economic Review (ICER) for at være for dyr.

Midlet bliver for øjeblikket også testet i behandlingen af patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL).

GSK's nye astmamedicin kritiseres for prisen

GSK får godkendt ny astmabehandling

GSK nærmer sig godkendelse af nyt astmamiddel

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Fonde bag Novo og Leo afviser kritik af fondsmodel

Lundbeckfondens formand tager fejl på en række punkter i sin kritik af fondsejede virksomheder som Novo Nordisk og Leo Pharma. Det siger formændene for fondene bag de to medicinalselskaber til Inside Business.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier