MedWatch

Novo-direktør: Ingen finansiel effekt af Leader-studie i 2016

Nok er det positive resultater, som Novo Nordisk kunne fremlægge for et stort Victoza-studie fredag eftermiddag, men det er ifølge selskabets finansdirektør ikke noget, som får en umiddelbar effekt på resultaterne i 2016.

Foto: Novo Nordisk/PR

Det positive resultat af Novo Nordisks store Leader-studie, der viste, at diabetesmidlet Victoza mindsker risikoen for hjerte-kar-sygdomme, får ikke umiddelbar effekt på de finansielle resultater i indeværende år.

Desuden er det for tidligt at sige, om det får effekt for Novo Nordisks langsigtede mål.

Det siger koncernøkonomidirektør Jesper Brandgaard på en telekonference fredag eftermiddag.

Jesper Brandgaard pointerede, at Novo Nordisk skal have udvidet indlægssedlen, og det sker i dialog med myndighederne og tager tid. Han venter derfor ikke en finansiel effekt i indeværende år.

Derimod erkender han, at effekten kan være positiv i årene efter, men det er for tidligt at sige noget om endnu, da det kommer an på udfaldet af samtaler med sundhedsmyndighederne i både USA og Europa.

Novo Nordisks nye langsigtede mål, der blev annonceret i forbindelse med årsregnskabet, var en fremgang i driftsresultatet på 10 pct. i de kommende år mod tidligere omkring 15 pct.

"Det er vigtigt at huske på, at udfaldet af Leader-studiet og det sidste af de to såkaldte Switch-studier fra sidste uge, der måler antallet af tilfælde af for lavt blodsukker med Tresiba sammenlignet med Sanofis Lantus, ikke er medregnet i Novo Nordisks langsigtede forventninger," fremhæver senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank over for Ritzau Finans.

Novo Nordisk kom ikke med et nyt mål for overskudsgraden, da den ventes at forblive på det nuværende niveau på omkring 44 pct

Krogsgaard: Vi udbygger Victozas i forvejen stærke position

Sydbank: Positive forsøgsresultater kan booste salget af Victoza

Klinisk succes for Novos blockbuster

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier