MedWatch

Diabetespriser under pres i USA

Medicinpriser er et hedt emne blandt politikere i USA og færre store medicinindkøbere sætter tommelskruerne på virksomheder som Novo Nordisk.

Foto: Novo Nordisk/PR

Diabetes ligger først for, når medicinindkøberne skal finde områder, hvor de kan begrænse omkostningerne.

Det skriver dagbladet Børsen i dag.

"Vores research sender et klart budskab om, at diabetes er den dyreste kategori på apotekerne, og vi forventer fortsatte anstrengelser for at begrænse omkostningerne på området," konkluderer den tyske investeringsbank Berenberg efter at have gennemgået data og interviewet priseksperter fra de store indkøbere til apoteker i USA, de såkaldte Pharmacy Benefit Managers (PBM), samt de offentlige indkøbere hos Medicare og Medicaid Services (CMS).

I 2013 droppede en stor PBM at købe Novo Nordisks diabetespræparat Victoza, og fusioner blandt PBM’erne øger udfordringerne i prisforhandlingerne for Novo Nordisk.

Derfor kræver det, at Novo Nordisk er meget godt forberedte over for kunderne, og viser, at deres lægemidler har værdi i den praktiske behandling, siger Jakob Riis, der er koncerndirektør i Novo Nordisk med ansvar for salg og markedsføring til Børsen.

Sydbank: Tre ting presser Novo-aktien

Novos Tresiba-data ændrer ikke tilskudsstatus hos sygekasse

Novo følger amerikansk valgkamp tæt

 

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier