MedWatch

Sobi og Biogen tæt på godkendelse af blødermedicin

Blødermidlet Alprolix er nu så godt som klart til det europæiske marked. Dermed har selskaberne bag, det svenske medicinalselskab Swedish Orphan Biovitrum og dets amerikanske partner Biogen, fortsat et forspring i forhold til Novo Nordisk.

Swedish Orphan Biovitrum, SOBI,
Foto: SOBI/ PR

Det svenske medicinalselskab Swedish Orphan Biovitrum og selskabets amerikanske partner Biogen har fået en positiv anbefaling i Europa af lægemidlet Alprolix til behandling af blødersygdommen hæmofili B.

Det fremgår af en meddelelse.

De europæiske lægemiddelmyndigheder anbefaler EU-Kommissionen at give markedsføringstilladelse til Alprolix, der i givet fald bliver et af de første lægemidler til hæmofili B, der giver forlænget beskyttelse mod blødninger.

Novo Nordisk indsendte i januar registreringsansøgning til de europæiske myndigheder for sit langtidsvirkende faktor IX-produkt, nonacog beta pegol, til behandling af hæmofili B.

Stærkt Tecfidera-salg sikrer markant vækst i Biogen

Novo-direktør glad for produkt, men ærgerlig over forsinkelse

Novo-konkurrent fremviser nye bløderdata

Biogen sigter mod Europa med nyt blødermiddel

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier