MedWatch

Taiwan bryder rekord for antal af medicingodkendelser

Antallet af godkendelser til ny medicin voksede massivt i Taiwan i 2015 og dermed brød landets lægemiddelstyrelse rekorden.

Foto: Colourbox

Den taiwanesiske lægemiddelstyrelse (TFDA) har ændret på proceduren for godkendelse af nye lægemidler i landet, og det har i den grad slået igennem. Ifølge lægemiddelstyrelsen selv, er der blevet godkendt 170 nye lægemidler i Taiwan i løbet af 2015. Det er en stigning på 30 pct. og en rekord for landet.

The Pharma Letter skriver, at 13 pct. af de nye lægemidler er til kræftbehandling. Det inkluderede blandt andet to lægemidler som var blevet udviklede og debuterede i Taiwan. I alt var der tale om godkendelse af 27 lokalt udviklede midler, mens de resterende 143 var importerede. Det er femte år i streg, at antallet af succesfulde ansøgninger på lokale lægemidler er steget.

Derudover annoncerede TFDA også “Mechanism for NDA Priority Review” og “Mechanism for NDA Fast Track Review,” som skal øge hastigheden på godkendelsen af nye typer medicin og nye administrative ruter. Sidste år var der 15 ansøgninger, som fik prioritetsstatus, hvilket betød en godkendelse på ca. 170 dage frem for de normale 300-400 dage.

Taiwans biotekindustri vil fortsat blomstre

Hurtige FDA-godkendelser følges ikke ordentligt op

Kina vil sikre hurtigere godkendelse af ny medicin

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier