MedWatch

Nuevolution afkræves millionerstatning

Efter at Nuevolution i går tabte en patentstrid mod sin tidligere forskningschef i Sø- og Handelsretten, kan selskabet nu se frem mod et større erstatningskrav.

Alex Gouliaev, adm. direktør Nuevolution

Den tidligere medstifter af Nuevolution, Henrik Pedersen, der i går vandt en patentstrid i Sø- og Handelsretten mod sit tidligere selskab, vil nu afkræve firmaet en millionerstatning. Det skriver dagbladet Børsen.

”Når man investerer 1 million eller 2 i et patent, så forventer man selvfølgelig at få en del mere ud af det. Og erstatningskravet vil naturligvis afspejle, hvad jeg forventede at få ud af det, ikke hvad jeg investerede,” siger Henrik Pedersen til Børsen. Han er i dag adm. direktør af Chemgene Holding.

Nuevolution har i sit børsprospekt i december anslået risikoen til cirka 50.000 kr, men kravet vil blive langt større.

Hos Nuevolution mener man dog ikke, at sagen er slut endnu. Her stiller man sig uforstående over for Sø- og Handelsrettens afgørelse, som gav Henrik Pedersen ret i, at det patent sagen handler om retmæssigt er hans. Nuevolution hævder det er deres, fordi Henrik Pedersen købte patentet, der er nært beslægtet med virksomhedens kerneteknologi, mens Henrik Pedersen stadig var forskningschef i Nuevolution. Henrik Pedersen blev den gang bortvist fra sin stilling på det grundlag.

Adm. direktør i Nuevolution, Alex Haahr Gouliaev, siger derfor til Børsen, at han vil føre sagen videre.

Nuevolution-direktør: Jeg er målløs

Nuevolution-stifter får medhold i patentsag

Patentopgør med Nuevolution rykker tættere på

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier