MedWatch

UCB får godkendt epilepsi-middel i USA

Belgiske UCB har fået grønt lys i USA til epilepsimiddel og kan samtidig fremvise gode resultater for deres osteroporose-middel, der er under udvikling.

Foto: PR

Det kører for den belgiske medicinalkoncern UCB, der nu har fået godkendt sit epilepsimiddel Briviact mod epilepsi i USA.

Det skriver FiercePharma.

Briviact der blev godkendt i Europa i januar, er en såkaldt add-on behandling til allerede eksisterende epilepsibehandlinger.

"Patienter kan have forskellige reaktioner på de forskellige typer medicin, der er tilgængelige mod anfald. Med godkendelsen af Briviact, jeg er glad for, at patienter med epilepsi får en ny behandlingsmulighed," udtaler Billy Dunn, der er direktør for neurologiprodukter i FDA.

Epilepsi er en af de mest almindelige hjernelidelser og omkring 5,1 mio. mennesker i USA har en historie med epilepsi. Omkring 2,9 mio. menes at lide af aktiv epilepsi.

Fase tre-forsøg

Men ikke nok med den regulatoriske succes på med Briviact, så kunne UCB også her til morgen rapportere om gode resultater fra et fase tre-forsøg, som belgierne laver på et osteroporosemiddel sammen med Amgen.

Resultaterne viser, at midlet Romosozumab – et monoklonalt antistof, der fremmer bendannelse - kunne reducere kliniske frakturer, altså en sammensætning af både vertebrale og ikke vertebrale frakturer, hos patienterne efter 12 og 24 måneders behandling. Det drejer sig om kvindelige patienter, der er igennem overgangsalderen.

Det lykkedes dog ikke at reducere forekomsten af nonvertebrale frakturer alene.

UCB planlægger nu at søge godkendelse af Romosozumab i 2016.

UCB sælger generika-selskab i milliardhandel

Belgisk kæmpe i Parkinsons-samarbejde

Belgiske UCB tjener over 9 mia. på frasalg

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier