MedWatch

Klinisk nedtur fortsætter for amerikansk biotekselskab

Et amerikansk biotekselskab har efter en fase 3 fiasko med en lægemiddelkandidat mod virusinfektion nu valgt at trække stikket på yderligere to fase 3-studier.

fejl fejltagelse skam

Nedturen fortsætter for det amerikanske biotekselskab Chimerix. Tilbage i december fik selskabets antivirale lægemiddelhåb brincidofovir mod cytomegalovirus (CMV) en syngende fase 3 lussing, og nu har selskabet så valgt at stoppe yderligere to fase 3-studier med brincidofovir, skriver FierceBiotech.

Fase 3-nederlag til amerikansk biotekselskab

I stedet ønsker man nu at fokusere på et fase 2-studie, der skal give indsigt i, hvordan man bedst bevæger lægemiddelkandidaten frem, hedder det.

"Vi er skuffede over, at Supress-studiet ikke kunne bekræfte fordelene ved brincidofovir i forhold til at forebygge CMV i vores højrisiko HCT-patienter (personer, der har fået en hæmatopoietisk stamcelletransplantation), men vi er opmuntrede af den klare antivirale effekt af brincidofovir under behandlingsperioden og i nøgle subgrupper af højrisikopatienterne i dette studie," udtaler W. Garrett Nichols, medicinsk direktør hos Chimerix.

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Fonde bag Novo og Leo afviser kritik af fondsmodel

Lundbeckfondens formand tager fejl på en række punkter i sin kritik af fondsejede virksomheder som Novo Nordisk og Leo Pharma. Det siger formændene for fondene bag de to medicinalselskaber til Inside Business.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier