MedWatch

Staten mangler stærk køber til vaccinefabrik

Statens Serumsinstitut har stadig ikke fundet en køber til at overtage dets vaccinefabrik - og derfor kan det ende med en ren foræringspris, fordi en lukning er dyrere. En kinesisk køber står dog efter sigende på spring.

Foto: Colourbox

Der er gået mere end to år siden at Statens Serumsinstitut satte sin vaccinefabrik og sin diagnostikfabrik til salg, men en ideel køber har stadig ikke meldt sig på banen. Staten vil af med fabrikkerne, hvoraf vaccinedelen præsterede et stort underskud i 2015, og derfor kan det ende med en ren foræringspris på salget – en lukning vil nemlig være dyrere. Det skriver Berlingske onsdag.

Ifølge Berlingskes kilder er vaccinefabrikken ikke en attraktiv købsmulighed, da fabrikken er urentabel og taber mio. af kr. hver år. I 2015 kostede den staten 262 mio. kr. En ny ejer vil i tilfælde af købet blandt andet få ejerskab over den danske poliovaccine. Nils Standberg Pedersen, som er direktør for Serumsinstituttet, medgiver, at salget er særdeles vanskeligt.

”Det er en uhyre kompliceret proces, hvor der skal oprettes nye it-systemer, og derudover er produktionen en meget integreret del af instituttet, som også fysisk skal udskilles, og det tager lang tid,” siger han.

Dermed er det ikke sagt, at der ikke er og har været interesserede parter. Ifølge både Nils Strandberg Pedersen og leder af folketingets sundhedsudvalg Liselott Blixt (DF) er der gang i forhandlinger med en mulig køber, men afviser at kommentere yderligere. Ifølge Berlingskes kilder er der tale om en kinesisk køber.

Bidder af SSI’s produktion sat til salg

Hækkerup vil sælge statslig vaccinefabrik

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier