MedWatch

GSK får trecifret millionbøde for at kvæle konkurrencen

Britiske GlaxoSmithKline har fået ørerne i maskinen hos de britiske myndigheder for "ulovlig adfærd målrettet mod at kvæle konkurrencen". Det har nu kostet selskabet en trecifret millionbøde.

Storbritanniens største medicinalfirma, GlaxoSmithKline, har fået en bøde på 37 mio. pund, svarende til omkring 353 mio. kr., af de britiske konkurrencemyndigheder for "ulovlig adfærd målrettet mod at kvæle konkurrencen".

Det skriver Financial Times.

GlaxoSmithKline har ifølge de britiske myndigheder betalt rivaler 50 mio. pund for at hindre dem i at udvikle en erstatning for GlaxoSmithKlines antidepressiv Seroxat.

Ifølge myndighederne forsøgte GlaxoSmithKline dermed at "forhindre, begrænse eller forstyrre" konkurrence i markedet i perioden 2001 til 2004.

Ifølge konkurrencemyndighederne medførte konkurrenceforvridningen, at markedet ikke oplevede det potentielle prisfald, som ellers kunne have fundet sted. Da GlaxoSmithKline omsider var holdt op med at influere markedet, faldt priserne på den type antidepressive præparater, som Seroxat tilhører, med over 70 pct. i løbet af to år.

GlaxoSmithKline-aktien stiger fredag morgen med 0,8 pct. til 1356,50 pence på børsen i London.

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at en anklage om patentkrænkelse af selskabets hovedaktiv ikke har noget på sig. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier