MedWatch

Flemming siger stop for opkøb

329 mia. kr. må være nok. For nu. Irske Shire og topchefen Flemming Ørnskov sætter i hvert fald tilsyneladende de senere års opkøbstogt i bero.

Flemming ØRnskov, CEO, direktør, Shire Pharmaceuticals
Foto: Shire/ PR

Nok er nok. Sådan lyder meldingen fra den danske topchef Flemming Ørnskov ifølge Financial Times. De seneste års opkøbstogt fra irske Shire bliver nu sat i bero.

"Vi har mere end nok at gøre lige nu. Det vigtigste er at få de interne vækstdrivere til at lykkes," siger han således til Financial Times.

Meldingen kommer efter, at Shire inden for en kort årrække har foretaget flere store opkøb kulminerende med januar måneds 220 mia. kr. store overtagelse af amerikanske Baxalta.

Før det satte man hagerne i Dyax i november 2015 for 5,9 mia. dollars, NPS i januar 2015 for 5,2 mia. dollars og ViroPharma, som Shire købte i november 2013 for 4,2 mia. dollars.

Selskabet vil komme til at genoptage handelsaktiviteten i fremtiden, understreger topchefen over Financial Times, hvilket er i overensstemmelse med selskabets 30-årige historie, som er en opkøbsdrevet ekspansion. Men han ønsker at reducere gælden - som forventes at nå 25 mia. dollars efter Baxalta-handlen - før man fortsætter.

Ventet vækstopbremsning hos Shire

”Det er en innovationsindustri, og hvis man taber forbindelsen til innovationen, så taber man forbindelsen til livslinjen i industrien”

"Det er ikke billigt, men der er ikke nogen ting, som fås billigt i dag"

Dansk topchef afviser planlagt karriere som ’totalt pjat’

Forsiden lige nu

William Demant lander rekordstor omsætning og indtjening

Høreapparatskoncernen William Demant Holding kommer ud af 2017 med tocifret omsætningsvækst og vækst på bundlinjen. Topproduktet Oticon Opn leverer fortsat, men også koncernens kirurgiske division har klaret sig flot. Selskabet indfrier forventningerne og venter et endnu bedre 2018.

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier