MedWatch

Lundbeck brager til vejrs efter FDA-afstemning

Den opadvendte tommelfinger til, at Lundbecks depressionsmiddel har effekt på de kognitive evner hos patienterne, giver selskabets aktie vind i sejlene.

Lundbeck-aktionærerne er alt andet end deprimerede efter et ekspertpanel hos den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har afgjort, at lægemidlet Brintellix mod depression også kan anvendes som behandling af kognitiv dysfunktion hos mennesker med svær depression.

Lundbeck-aktien stiger 12 pct. til 242,1 kr.

Anbefalingen af en eventuelt udvidet indlægsseddel var da også - med stemmerne 8-2 - ganske overbevisende efter en afvejning, hvor panelet blandt andet diskuterede, hvorvidt kognitiv dysfunktion - det vil sige nedsat koncentrationsevne eller evne til at tænke og ubeslutsomhed - kan repræsentere et væsentligt behandlingsmål. Men det kan det umiddelbart, lyder vurderingen altså, og det styrker salgsargumenterne for Brintellix på det amerikanske marked.

Afstemningen i FDA's ekspertpanel er blot en anbefaling til lægemiddelstyrelsen om at indføre ændringen. En positiv anbefaling er dog typisk så godt som en endelig godkendelse hos myndighederne. FDA ventes at træffe en endelig afgørelse om Brintellix den 28. marts, oplyser Lundbeck.

Brintellix er udviklet sammen med Lundbecks japanske partner, Takeda Pharmaceuticals, og Lundbeck har selv tidligere løftet sløret for et topsalgsestimat på mellem 5 og 10 mia. kr.

 Tommelfingeren op til Lundbeck-middel i USA

 Skæbnetime for Lundbecks milliardhåb

 Konkurrencefordel på vej til Lundbecks milliardhåb 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier